Dobry dietetyk Rzeszów 2018 - Zadzwoń: 694 460 690 - Napisz: info@dietetyk-matejska.pl

Koktajl obniżający poziom cholesterolu we krwi!

Autor: Barbara Matejska, w w dniu: Styczeń 3, 2019

Kategorie

Badania naukowe dowodzą, że albedo (biała osłonka) grejpfruta obniża stężenie cholesterolu we kwi.  Najlepsze wyniki wykazują grejpfruty czerwone, dzięki zawartości dodatkowych przeciwutleniaczy jak karotenoidy i likopen. Chronią one nasz organizm przed udarem, miażdżycą i nowotworami. 

DO PRZYGOTOWANIA KOKTAJLU POTRZEBUJESZ:

  • 1 grejpfruta czerwonego
  • pomarańczę
  • 1 małą marchew
  • łyżkę świeżo zmielonego siemienia lnianego.

PRZYGOTOWANIE:

  1. Z marchwi wyciskamy sok.
  2. Owoce miksujemy w blenderze.
  3. Następnie dodajemy łyżkę siemienia lnianego
  4. Całość dokładnie mieszamy i pijemy do dna!

Siemię lniane można zastąpić olejem lnianym.

Pamiętaj! Kupuj całe nasiona siemienia lnianego i miel na bieżąco. Inaczej wartościowe kwasy tłuszczowe ulegają utlenieniu i tracą swoje zdrowotne właściwości.

Ten wpis jest między innymi o:
mgr inż. Barbara Matejska
Do każdego pacjenta podchodzę indywidualnie a jego zdrowie i dobre samopoczucie stawiam na pierwszym miejscu. W swojej praktyce wychodzę z założenia, że dieta to nie chwilowy sposób odchudzania ale zdrowe i racjonalne odżywianie. 

Kategorie

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram