Dobry dietetyk Rzeszów 2018 - Zadzwoń: 694 460 690 - Napisz: info@dietetyk-matejska.pl

Pomarańczowa sałatka z orzechami i serem pleśniowym.

Autor: Barbara Matejska, w w dniu: Grudzień 28, 2018

Kategorie

Chrupiące orzechy, soczysta pomarańcza, liście rukoli, sos musztardowo-miodowy i ser pleśniowy to idealne połączenie składników.

Przygotowanie sałatki zajmuje jedynie 10 minut. Polecam na spotkanie ze znajomymi lub jako lunch do pracy.

 

POTRZEBUJESZ:

  • małe opakowanie sera pleśniowego
  • opakowanie rukoli
  • 2 pomarańcze
  • 2 garści orzechów włoskich

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Rukolę zgodnie z opakowaniem umyj i osusz lub od razu wyłóż do salaterki.
  2. Pomarańcze podziel na małe kawałki.
  3. Orzechy drobno pokrój.
  4. Ser pleśniowy pokrusz na małe kawałki.
  5. Wszystkie składniki poukładaj w salaterce i polej sosem musztardowo-miodowym.

SOS: zmieszaj łyżeczkę musztardy, pół łyżeczki miodu razem z dużą szczyptą pieprzu i soli oraz 4 łyżkami oliwy z oliwek.

Ten wpis jest między innymi o:
mgr inż. Barbara Matejska
Do każdego pacjenta podchodzę indywidualnie a jego zdrowie i dobre samopoczucie stawiam na pierwszym miejscu. W swojej praktyce wychodzę z założenia, że dieta to nie chwilowy sposób odchudzania ale zdrowe i racjonalne odżywianie. 

Kategorie

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram